Eltörött, elveszett, elkopott?

Az ok számunkra mindegy. Sőt, az sem okoz nekünk gondot, ha hiányzik a kívánt alkatrész műszaki dokumentációja. Az alkatrészgyártásban szokásos valamennyi anyagból rövid határidővel vállaljuk a kívánt elem pótlását.

1-től több ezerig

Akár megvan a kérdéses alkatrész műszaki dokumentációja, akár nincs, cégünk vállalja a hiányzó beépülő alkatrész legyártását. Legyen szó egyetlen egyedi alkatrészről, vagy éves szinten 3000 darabról. Megoldást biztosítunk, vagy előre ütemezett bontásban szállítjuk le a keretszerződésben vállalt mennyiséget.

Alkatrészgyártás: nagy mennyiségben és kis szériában

Alkatrészgyártó szolgáltatásunkat jellemzően azon cégek veszik igénybe, amelyek nagy mennyiségű beépülő/kopóalkatrészt használnak és amelyeknél még kis széria esetén sem valósítható meg a saját kapacitásban történő alkatrészgyártás.
A felhasznált alapanyagok tekintetében a darabszámhoz hasonlóan legalább ennyire sokoldalúak vagyunk: dolgozunk alumíniummal, acéllal, szerszámanyaggal, műanyaggal, sárgarézzel, bronzzal, azaz mindenféle alapanyaggal, ami az alkatrészgyártásban előfordulhat.

Gépparkunk alkalmas valamennyi felmerülő alkatrészgyártási igény kiszolgálására.

BFSI: ugyanaz, mégis más

Alkatrészgyártóként sok tekintetben versenytársainkhoz hasonló tevékenységet végzünk, mégis van néhány paraméter, amelyben többet, mást tudunk nyújtani ügyfeleinknek. A következőkben ezeket a megkülönböztető jegyeinket gyűjtöttük össze.

EMCO CNC eszterga: egy eszterga és egy marógép képességei egy helyen

Az alkatrészgyártás lényege: hogy minél rövidebb idő alatt állíthassuk elő az elvárt minőségű alkatrészeket. Az időfaktor lerövidítésében EMCO CNC esztergánk igen jól teljesít, lévén egy eszterga és egy marógép képességeit egyesíti. 
Száladagolójának köszönhetően az alapanyagot automatikusan továbbítja a munkatérbe, így nincs szükség emberi közbeavatkozásra – megint csak gyorsítva a munkafolyamatokat.
További időmegtakarítást eredményez a gép sokoldalúsága: ellenorsós kialakításának köszönhetően egyetlen felfogással ugyanis nemcsak forgástesteket képes gyártani (45 mm-es főorsó furattal), de ha a munkadarab megkívánja, egyidejűleg furatokat, lapolásokat, horonymarást is végezhet.
A gyorsaság sok esetben a minőség rovására megy, de nem az EMCO CNC eszterga esetében! A gép igen magas, 6-os tűrési osztállyal dolgozik, akár kisebb sorozatokban is, azaz utómunkálatokra a legtöbb esetben nincs szükség.

Datron portál marógép: gyorsabb és költséghatékonyabb vele a munka

Az általános megmunkálóközpontok gépasztala 600x400 mm-es, ezzel szemben Datron portál marógépünk igazán nagyvonalú”, mivel 700 (1000)x500 mm-es sík alkatrészek megmunkálására ad lehetőséget. Vákuumasztalos kialakítása lehetővé teszi a nagyobb méretű alkatrészek stabil, gazdaságos rögzítését a munkadarab fixálását szolgáló alátétlemez nélkül. 
25 mm-es anyagvastagságig bármilyen sík, alumíniumból, színesfémből vagy műanyagból készült alkatrész megmunkálására alkalmas, sőt minimális humán felügyelet mellett 200 darabig automatizálható is rajta a gyártás.
DMT 850V-es marógépünk szokásostól nagyobb munkatere (850x520 mm) révén azon megrendelőinknek kedvez, akik elsősorban tipikus mérettartományon kívüli, nagyobb munkadarabokat szeretnének legyártatni.

3D-nyomtatás – alkatrészek tesztelésre és végfelhasználásra

A 3D-nyomtatás sokoldalúságát talán nem kell bemutatni senkinek. Az alkatrészgyártás területén való hasznossága azonban nem biztos, hogy széleskörűen ismert. A végleges munkadarabok mérethű, műanyagból készült prototípusával ugyanis gyorsan és költséghatékonyan tesztelhető a beépítendő alkatrész. A portfóliónkban is elérhető SLS-technológia pedig még ennél is tovább megy, 3D-nyomtatással készült szériatermékek gyártását is lehetővé teszi. 

Fűrészel, adagol, számol – automatikusan

A gyártás szempontjából kulcsfontosságú az időtényező, azaz minden megoldás értékes, amely képes lerövidíteni a munkafolyamatot. Automata fűrészünk 300 mm-es átmérőig emberi kéz érintése nélkül vágja a betáplált méretekre és darabra a szálakat.

Alkatrészek egyedi jelöléssel ellátva

Gyakori megrendelői elvárás, hogy a legyártott alkatrészeket egyedi azonosítóval lássuk el. Erre szolgál lézergravírozó gépünk, amellyel 100x100 mm-es mérettartományig a kért kódot az anyagba égetjük.

Homogén felületű alkatrészek

Nemcsak legyártjuk a kívánt alkatrészeket, de ha a megrendelőnk úgy kívánja: az alumínium és rozsdamentes munkadarabokat zárkabinú szemcseszóró berendezésünkkel egyenletes felületűvé tesszük. A végeredmény: homogén, nem tükröződő, matt felület 750x750x450 mm mérethatárig. 

Pótolja a hiányzó alkatrészeket velünk!